Producent: | Knorr |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 57 g |
Przygotuj:
400 g mięsa wieprzowego na gulasz
400 ml wody
1 łyżkę oleju
Sposób przygotowania:
1) Rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż mięso na patelni na brązowy kolor.
2) Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i połącz z mięsem.
3) Gotuj całość pod przykryciem przez około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Warzywna inspiracja:
Wzbogać swoją dietę o warzywa! Do dania dodaj podsmażone kawałki czerwonej papryki i cebuli. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Bez dodatku cukru
Produkt odpowiedni dla wegan
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza 100 g produktu | Wartość odżywcza 100 g dania | Wartość odżywcza 1 porcji** dania | %* w porcji** | |
Energia | 1364 kJ / 327 kcal | 397 kJ / 95 kcal | 1152 kJ / 275 kcal | 14 % |
Tłuszcz | 4,5 g | 4,3 g | 13 g | 19 % |
w tym kwasy nasycone | 0,8 g | 1,2 g | 3,6 g | 18 % |
Węglowodany | 56 g | 3,7 g | 11 g | 4 % |
w tym cukry | 17 g | 1,1 g | 3,3 g | 4 % |
Błonnik | 12 g | 0,8 g | 2,3 g | |
Białko | 9,2 g | 9,9 g | 29 g | 58 % |
Sól | 8,9 g | 0,64 g | 1,9 g | 32 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
**1 porcja dania ≈ 290 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji. |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja** zawiera:
w 100 g: 397 kJ/95 kcal
% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania ≈ 290 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
Rozmiar opakowania: 57 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora |
Języki na opakowaniu
Cechy: