Producent: | Wiodąca Marka |
Waga netto/ilość: | 750 g |
Wersja A i B: tuby kalmarów (Illex argentinus i/lub Illex illecebrosus (A)*) złowione w Południowo- Zachodnim Oceanie Atlantyckim lub tuby kalmarów (Todarodes pacificus (B)*) złowione w Północno- Wschodnim Oceanie Spokojnym. Narzędzie połowowe: sieci. Produkt głęboko mrożony. *patrz litera przy numerze partii produkcyjnej.
Wersja A: tuby KALMARÓW, sól, stabilizatory: E338, E450; regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wersja B: tuby KALMARÓW, stabilizator: E311; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, E311; sól.
Produkt należy spożywać po obróbce termicznej. Przygotowywać bez rozmrażania. Bulion: gotować 7 minut od zawrzenia. Odcedzić i przelać zimną wodą. Patelnia: smażyć na małej ilości tłuszczu przez 6- 7 minut na dużym ogniu, od czasu do czasu odwracając. Gotowanie na parze: rozłożyć korpusy na płasko w sitku do gotowania na parze i umieścić nad wrzącą wodą. Przykryć i gotować przez 8 minut.
Lodówka: 24 godziny; półka na lód (-6°C): 3 dni; zamrażarka (-18°C): do daty minimalnej trwałości. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||||||||
|
Produkt może zawierać: RYBY i SKORUPIAKI.
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa |
Scamark Polska Sp. z o.o./ul. Jutrzenki 156/02-231 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies