Producent: | Bonduelle |
Waga brutto: | 415 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 400 g |
8,89 zł
Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem dyniowa.
Przepis podstawowy
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, śmietana 30% - 1 szklanka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion
2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy 3 minuty
3. Dodajemy śmietanę
4. Miksujemy i doprawiamy wg uznania
Zupę można udekorować grzankami.
Zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Składniki:
bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, mleko kokosowe - sama śmietanka - 1/2 puszki, opakowanie kukurydzy Bonduelle 212 ml, pierś kurczaka - pojedyncza, cukier trzcinowy lub zwykły - łyżka, sok z cytryny - łyżka, kolendra lub szczypiorek do przyprawienia, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Dodajemy oczyszczone i pokrojone kawałki kurczaka i razem podsmażamy
4. Dodajemy mleko kokosowe i kukurydzę
5. Całość zalewamy bulionem
6. Dodajemy cukier, sok z cytryny, doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy
Krem z pomarańczą
Składniki:
bulion warzywny - 0,5 l, opakowanie „Zupa-krem dyniowa" Bonduelle, sok pomarańczowy - 1/2 szklanki, skórka z 1/2 pomarańczy, podsmażone płatki migdałowe, gałka muszkatołowa, cynamon - szczypta, cukier trzcinowy lub zwykły, łyżka, masło lub oliwa - do smażenia, śmietana 30% - 1/3 szklanki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
1. Gotujemy bulion warzywny
2. Zawartość opakowania podsmażamy w garnku na łyżce oliwy lub masła - do 3 minut
3. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem
4. Dodajemy skórkę pomarańczy, sok, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową
5. Chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę
6. Całość miksujemy na krem i posypujemy płatkami migdałowymi
Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.
Spróbuj także
Bonduelle Zupa-krem z zielonych warzyw
Znajdź więcej pomysłów na obiad na www.warzywneinspiracje.pl
Chronić przed rozmrożeniem!
Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia!
Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0°C - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.
Zalecenia dla alergików
produktu w 100 g | |
Wartość energetyczna | 120 kJ - 29 kcal |
Tłuszcz | 0.2 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 4.8 g |
w tym cukry | 3.1 g |
Błonnik | 2.2 g |
Białko | 0.8 g |
Sól* | 0.03 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu |
Rozmiar opakowania: 400 g
Waga brutto: 415 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 250 mm
Wymagana szerokość na półce - 200 mm
Wymagana głębokość na półce - 35 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bonduelle Polska S.A., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa infolinia 0 801 372 032 Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną www.bonduelle.pl |
Bonduelle Polska S.A., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa infolinia 0 801 372 032 Opłata jak za jedną jednostkę taryfikacyjną www.bonduelle.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: